Ce este un server dedicat?

Internetul este plin de site-uri de tot felul, de la site-uri cu filme, tip forum, site recenzii online sau site-uri jocuri. Insa, oare ce sta in spatele unui astfel de site? Raspunsul este simplu, un server dedicat si un domeniu. Serverul dedicat este un mod de gazduire online extrem de rapid si profesional. Un server dedicat il foloseste un singur client pentru a-si realiza site-ul dorit. Pe un server pot rula mai multe pagini, partajate dupa cerintele clientului.

Daca nu te poti incadra in resursele acordate de un cont de hosting shared sau VPS, serverul dedicat este alegerea ideala. De ce? Pentru ca acesta este realizat dupa cerintele tale in vederea spatiului de stocare, viteza de procesare si latimea bandei de conectare la Internet. Dar cum niciodata, un avantaj nu vine fara un dezavataj, trebuie mentionat faptul ca un astfel de server dedicat implica niste costuri mai mari. Serverele se obtin prin contractul de inchiriere cu firma care le ofera.

Atunci cand ai de ales un server trebuie sa fii atent de la flexibilitatea, stabilitatea si asistenta tehnica. In primul rand, flexibilitatea inseamna ca tu sa ai acces la mai multe surse pe care sa le folosesti asa cum vrei tu. Daca vrei surse pentru realizarea unor site-uri de recenzii online, serverul dedicat este solutia. Stabilitatea si asistenta tehnica tin de un data center care monitoreaza serverul tau in orice clipa. In cazul in care site-ul tau da crush sau nu vrea sa mai raspunda se va solutiona imediat problema.nas-san-8

Daca vrei un server dedicat destinat realizarii unui site de recenzii online ai nevoie si de o conexiune extrem de buna la Internet. Daca site-ul tau ruleaza cu scripturi si o multime de resurse, acesta se va bloca imediat si nu va mai face fata, daca conexiunea la Internet nu este stabila. Si daca tot spuneaam mai devreme de bani, costurile implica inchirierea si administratrea serverului. Cum acesta nu poate fi administrat de oricine, trebuie platit cineva cu un bagaj de cunostinte in spate, in domeniul de lucru. Administratorul va putea interveni oricand pe site daca par a fi niste probleme si daca este necesara configurarea sau reconfigurarea lui.

Te-am convins ca serverul dedicat este cea mai buna metoda de gazduire web? Daca da, atunci asteptam sa vedem rezultatele tale in materie de site-uri si de ce nu, sa recurgi la metoda serverului dedicat.