Cum sa alegi un medic implantolog potrivit pentru tine

Realizare de implanturi dentare reprezinta poate ce mai buna, sigura si estetica solutie pentru a inlocui dintele sau dintii lipsa. Insa, cu toate aceste avantaje enumerate, numerosi pacienti au o usoara reticenta in a aborda la aceasta operatie datorata in mare parte costurilor relativ ridicate. Dintre categoriile de persoane care apeleaza cel mai frecvent la implanturile dentare sunt persoanele tinere ori in varsta care si-au pierdut un dinte sau mai multi dinti, fie in urma unor accidente, ori datorita fenomenului de imbatranire.

Datorita faptului ca exista o reticenta in apelarea la aceasta tehnica de inlocuire a dintilor lipsa, va oferim aici factorii principali care fac ca pretul unui implant dentar din orasul Bucuresti sa fie ridicat. Primul este materialul utilizat, iar daca luam in considerare faptul ca in functie de materialul din care este construit implantul dentar se schimba si pretul tratamentului, iar implanturile dentare realizate din materiale mai bune calitativ, cum ar fi titaniul sau zirconiul, vor costa si mai multi bani. Laboratorul de tehnica dentara, confectionarea unui implant dentar necesitand si alte costuri in plus, mai ales in ceea ce priveste efectuarea coroanelor dentare.

Alt factor care decide semnificativ pretul unui implant dentar din Bucuresti este imagistica, si aici ne referim la radiografiile ori CT care sunt realizate pentru a lua amprenta gingiilor din zona dintilor care lipsesc. Un factor care depinde mai degraba de atentia clientului acordata pentru igiena orala, decat de medicul implantolog, este legata de conditia fizica a acestuia, intrucat o igiena orala si un tratament general al sanatatii va necesita costuri in plus pentru a realiza procedura de implant dentar. Ultimul factor, si poate cel mai important, datorita faptului ca acesta influenteaza decisiv calitatea implantului dentar, este experienta medicului implantolog.

87cbb47b7a2eb2a4bb02dd66ddf383e19113a41eIn ceea ce priveste factorii mai specifici care tin de pretul unui implant dentar din orasul Bucuresti la orice cabinet stomatologic din acest oras, fac parte tipul de material din care este confectionat implantul dentar, numarul implanturilor sau necesitatea de a mari osul pentru a obtine o interventie reusita. Exista mai multe tipuri de materiale din care sunt confectionate implanturile dentare, iar ele difera la pret si in functie de brandul care le produce. Unii medici implantologi prefera anumite branduri si materiale de implanturi dentare pentru ca au mai lucrat cu acestea inainte si au obtinut rezultate pozitive cu utilizarea lor.

In concluzie, daca doriti sa va efectuati un implant dentar la orice cabinet stomatologic din Bucuresti, trebuie sa fiti atenti la anumite detalii care tin de experienta medicului si materialele folosite de catre acesta.