Cum sa cumparati tenisi pentru copii

Din clipa in care copilul dumneavoastra a facut primii pasi si pana cand acesta ajunge la adolescenta, oasele piciorului se modifica considerabil in sensul cresterii. De aceea este important sa gasiti pantofi ieftini si buni pentru copii si care sa se potriveasca foarte bine. Indiferent daca alearga dupa minge sau merg la scoala, copiii trebuie sa aiba tenisi ieftini si care sa se plieze perfect pe forma piciorului pentru a nu il deforma.

In primul rand, nu este bine sa investiti in pantofi sport foarte costisitori in cazul unui copil. Primul considerent ar fi acela ca piciorul acestuia este in crestere continua si respectiva pereche de pantofi nu va mai fi purtata si anul urmator. De acea este de preferat sa cumparati mai multe perechi de tenisi ieftini in loc sa folositi o singura pereche de pantofi scumpi. In plus, copiii alearga foarte mult si nu au grija de incaltaminte, joaca fotbal si aceasta se deterioreaza foarte repede. In acest sens, este bine sa le cumparati pantofi ieftini, dar confortabili deoarece acestia se vor deteriora la fel de repede ca si cei costisitori.

6b4fa00ea1e977216316be8d1f5ca0f9Marimea pantofilor si numerele acestora difera in lume, unele tari au marimi mai mari decat altele si parintii nu trebuie sa se bazeze pe marimea care este afisata in interiorul pantofilor. De aceea este important sa masurati bine piciorul copiilor. Aici trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand cumparati pantofi ieftini. Uneori, acestia nu respecta numerele si copiii care poarta pantofi sport care nu le sunt buni pot sa aiba probleme mai tarziu. Pe termen lung, aceste probleme se pot agrava si se pot deforma degetele de la picioare sau chiar se poate ajunge la picioare strambe. La copiii foarte mici acest lucru ii poate impiedica sa invete sa paseasca corect, ceea ce este un lucru foarte grav.

Este important pentru parinti sa cumpere copiilor pantofi care sa fie potriviti pentru stilul de sport pe care acestia il practica. De asemenea, nu trebuie sa luati pantofi care ii sunt prea mari deoarece acesta nu va invata sa mearga corect si nu va putea sa alerge, existand riscul impiedicarii si accidentarii. Desi este destul de costisitor, trebuie sa reimprospatati mereu stocul de tenisi al copilului dumneavoastra, astfel incat acesta sa aiba mereu cel putin doua perechi care sa se potriveasca perfect pe forma piciorului sau. In acest mod, micutul se poate bucura in voie de libertatea de a alerga, de a merge pe bicicleta si de a practica sporturile preferate.