Utilitatea masinilor combinate in executia usilor de termopan

Domeniul tamplariei exterioare si interioare (ferestre, usi de exterior si usi de interior) cunoaste o dezvoltare deosebita in Romania in ultimii ani, datorita constructiilor cu destinatia de locuinta, din ce in ce mai numeroase. Izolarea termica a imobilelor este un aspect important pe care proprietarii il iau in considerare, atunci cand decid sa isi construiasca o locuinta. Producatorii si comerciantii de tamplarie pun la dispozitia persoanelor interesante o gama variata de modele de usi si ferestre realizate din lemn, PVC sau aluminiu, prevazute cu pachet de geam termoizolator, personalizate in functie de dimensiunile golurilor si de tipul de arhitectura al cladirii pe care se vor monta.

Usile termopan din PVC sunt o alternativa optima la cele realizate din lemn masiv, care necesita o investitie mai mare atat pentru achizitionare, cat si pentru intretinerea ulterioara. Persoanele care doresc, insa, sa aduca o plusvaloare consistenta casei in care locuiesc, vor alege varianta de modele de usi exterioare din lemn stratificat, cu geam termopan, profilele nemtesti fiind produse premium pentru acest tip de industrie. Coeficientul de izolare termica pentru modelele de usi din lemn este mult mai mic decat in cazul usilor din PVC, tamplaria fiind superioara din acest punct de vedere, celei din PVC. In plus, tamplaria din lemn asigura un confort acustic deosebit, fiind o adevarata bariera in calea zgomotelor de pe marile artere rutiere.cBcjqKPuPVUQQB4Z

Usile exterioare din lemn stratificat cu geam termopan se executa in fabricile care au ca obiect de activitate acest tip de produse, cu ajutorul unor echipamente speciale care asigura realizarea operatiilor specifice la un inalt nivel de precizie. Unele dintre cele mai utile echipamente utilizate pe fluxul de productie sunt masinile combinate, care pot realiza diferite combinatii de doua tipuri de operatii complexe, ca de exemplu: frezari si debitari (masinile combinate ce contin o freza si un circular), formatizari  si frezari (masinile combinate includ in componenta lor si o masa dotata cu un incizor care realizeaza operatiile de taiere) etc. In marile fabrici de prelucrare a materialului lemnos in vederea obtinerii de produse de tamplarie exterioara cu geam termoizolant, vom intalni si masini combinate universale ce au capacitatea de a realiza operatii multiple care, in mod obisnuit, se executa de mai multe echipamente tehnologice, ca de exemplu: circular, abricht, freza, masina de rindeluit pe doua fete, masina de rindeluit pe 4 fete, incizor etc.